Asistentka Siri se učí česky!

Virtuální asistentka Siri, která obsluhuje miliony uživatelů Apple zařízení, zatím neumí česky. Ale vypadá to, že nastoupila na intenzivní kurz a brzy si tento jazyk přidá do svého „životopisu“.

Siri v češtiněApple sice svoje vývojové plány nikdy nekomentuje, ale chtiví uživatelé leckdy zjistí připravované kroky. V souboru Localizable.Strings systému iOS 8.1.2 našli připravené textové řetězce s příkazy pro Siri v češtině, což je minimálně slušný náznak toho, že v Apple již na podpoře češtiny pro Siri pracují. Kromě jiného se tam nově objevily i další podobné jazyka – například slovenština či polština.

Diktování textu v češtině na iPhonu již funguje od vydání iOS 8 a je potřebné zmínit, že vcelku obstojně. Integrace češtiny i do Siri je logickým krokem k připravovanému spuštění platformy na HomeKitu – vizí inteligentní propojené domácnosti pod taktovkou Apple. Pomocí HomeKitu půjdou hlasem ovládat nejrůznější prvky domácnosti – například kompatibilní spotřebiče, světla, okna, žaluzie, dveře a nebo termostaty od vytápění. Poslední informace naznačují, že srdcem Homekitu by mělo být zařízení Apple TV.

Apple TV

Zdroj screenshotu: 9to5mac

Čtěte také:   Hodinky s Android Wear přichází na trh