Aktualita

WordPress konference v Hluboké nad Vltavou

17. května zažila Hluboká nad Vltavou již druhý sraz WordPress mozků z celé České republiky. Hluboká, kterou mnozí z nás máme spojenou zejména s nádherným zámkem, nebyla vybrána náhodou. Sídlí zde totiž jedna z nejprogresivnějších webhostingových firem v naší zemi, která konferenci zasponzorovala.

Příjemné prostředí hotelu Záviš z Falkenštejna bylo již od rána připraveno a všichni příchozí obdrželi kromě občerstvení i WEDOS dárečky. Plánovaný program byl více než nabitý – od 10 až do 17 hodin bylo co pozorovat.

Celý program konference se nahrával a video je volně dostupné:

Úroveň jednotlivých přednášek byla různá a již od prvních minut každé z nich bylo snadno rozpoznatelné umění prezentace daného přednášejícího. Sám mám s prezentováním na veřejnosti bohaté zkušenosti a vím, že zvládnout časování, profesionální přednes se zaměřením pouze na klíčové věci a hlavní osu prezentace není jednoduché.

Po technické stránce byly zajímavé prezentace Jakuba Klapky o cachovacích pluginech a Vládi Musílka o vývoji pluginů. Petr Bechyně pěkně shrnul základy Google Analytics, Zdeněk Dvořák pak ucelil myšlenku získávání zpětných odkazů. Závěr patřil showmanovi Michalu Kubíčkovi, který snažil vytvořit iluzi jak snadno lze s webem vydělat nějaký ten tolar.

Čtěte také:   Jaký byl Barcamp Brno 2014?

2. wordpress konference - Hluboká nad Vltavou

WordPress je špičkový redakční systém, na kterém se dá stavět řada uživatelských webů i čistě specifických řešení. Vega TEAM na WordPressu provozuje řadu i velmi významných a rozsáhlých webů, stejně tak i malých drobných prezentací. WordPress tak vytváří přirozenou a potřebnou konkurenci našeho vlastního redakčního systému Vega.

 

Nezbývá tedy nic jiného, než se těšit na třetí pokračování této zajímavé konference.